Terreur

"Een 32-jarige Noor is opgepakt en wordt in verdenking gesteld als dader van de dubbele terreuraanslag in Noorwegen waarbij al 91 doden vielen. De jonge blonde man komt uit een extreemrechts milieu en is volgens de politie 'een fundamentalistische christen'.

Anders Behring Breivik was erg actief op extreemrechtse en nationalistische websites. Op zijn Facebookpagina staat een foto van de verdachte met blond haar. Hij beschrijft zichzelf als conservatief, christelijk, ongehuwd, geïnteresseerd in de jacht en computergames, zoals 'World of Warcraft' en 'Modern Warfare 2'.

De man zou eigenaar zijn van een landbouwbedrijfje in het westen van Oslo. Door handel in meststoffen kon hij beschikken over grondstoffen voor explosieven. Op Twitter postte hij onlangs een quote van John Stuart Mills: 'Eén persoon met een overtuiging is even sterk als een leger van 10.000 man' "

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110723_004.

Misschien staat ons dat ook te wachten; Wij hebben ook dat soort super-gevaarlijke gekken in huis. Eiegenlijk is daar laar een ding mee te doen : aanhouden en niks proces - zo pijnlijk mogelijk -  afmaken, lynchen bevoorbeeld, hoewel ik nog wel straffere behandelingen kan bedenken ... All de rest is overkill en onverdiende reclame.

With my heartfelt condolences to all my Norwegian friends.

1 comment:

ouders said...

ons kinderen zitten ook op kamp nu...
moge er niet aan denken dat het hier gebuurd!!