De top tien van ‘Dé Vlaamse Klassieker’:
1. Stoofvlees-friet
2. Witloof met hesp in de oven
3. Steak-friet met sla en bearnaisesaus
4. Vol-au-vent
5. Balletjes met krieken & balletjes in tomatensaus
6. Asperges op z’n Vlaams
7. Konijn met pruimen
8. Kalfstong in madeirasaus
9. Zeetong ‘à la meunière’
10. Steak tartaar.
Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20150213_01527367.
Niet dat het een kat interesseert maar in mijn lijst moet er appelmoes bij de stoverij ; komen de balletjes met krieken niet voor in mijn lijst ; moet het konijn met geuze of lambiek gemaakt worden ; verdwijnt de kalfstong en stijgen de zeetong en de steak tartaar naar de eerste vijf.
En mijn allerliefste schotels : artisanaal bereide bloedworst en witte "pensch" van de betere slagers uit het Pajottenland met appelmoes en friet , en ik eet liever een goede fricandon (vleesbrood) dan een steak (behalve een moeilijk vindbare perfecte cote à l'os. En waar zijn de mosselen natuur gebleven ?
1 comment:
1. Het wordt steeds moeilijker een goede bloedworst te vinden, en de witte worst heeft steeds meer de consistentie van plastiek.
2. In de bloedworst zitten enorme kwailteitsverschillen : de Gentse bloedworst met suiker en / of rozijnen lijkt meestal op een soortement oneetbare pap.
Post a Comment