Update 2

'Het gaat de komende dagen echt over het voortbestaan van de euro. Het is verschrikkelijk dat er op zo’n moment geen politici maar onverkozen bankiers aan de knoppen zitten’ (Paul De Grauwe).

Het is voldoende om naar hun track record van de laatste jaren te kijken om alle moed te verliezen. Dat onverkozen bankiers en "rond de cuirs" de toekomst van Europa in hun handen hebben is niet alleen verschrikkelijk, maar ook totaal onverantwoord en rampzalig. Onvoorstelbaar gewoon.

Maar zouden verkozen politici het beter doen ? Kijk eens naar het gepruts, gemor, paniek en uitzichtloosheid  in verband met de vluchtelingenstroom op de Middelandse Zee.

Wij hebben de leiders die wij verdienen. Zij "leiden" ons naar een toekomst vol rotzooi en zonder hoop.

Is dit augustus 1914 ? Toen was er hier en daar nog wat blind optimisme en good will. Die zijn nu héél ver te zoeken !

4 comments:

Pablo Carpintero said...

Onverkozen, clueless en ... incompetent ?!

Pablo Carpintero said...

Lees en mediteer : http://www.nytimes.com/2015/06/29/opinion/paul-krugman-greece-over-the-brink.html.

Een citaat :

"Don’t be taken in by claims that troika officials are just technocrats explaining to the ignorant Greeks what must be done. These supposed technocrats are in fact fantasists who have disregarded everything we know about macroeconomics, and have been wrong every step of the way. This isn’t about analysis, it’s about power — the power of the creditors to pull the plug on the Greek economy, which persists as long as euro exit is considered unthinkable."

Pablo Carpintero said...

'Er is langs beide kanten grote onwetendheid over de implicaties van de beslissingen die worden genomen' - Econoom Paul De Grauwe.

Ik vrees dat de man gelijk heeft en waar het gaat om het lot van miljoenen mensen is onwetendheid puur misdadig !

Anonymous said...

Incompetentie tegen kwaadwilligheid, en kwaadwilligheid tegen incompetentie. Aan beide zijden stinkt heten het is hoog tijd dat de stallen aan beide zijden worden opgeruimd.

En de Duitsers mogen evenals de Grieken gerust een toontje lager zingen. Zij zijn misschien vergeten hoevele miljarden schade ze Europa hebben toegebracht met hun duizenjarig rijk ; de meeste Europeanen niet !

De Griekse crisis is een echte schande die de onmacht van Europa volledig geopenbaard heeft !