Overlijden

Een bejaarde vrouw uit Mechelen heeft donderdag in de Sint-Jan Berchmanskerk haar eigen uitvaart meegemaakt, terwijl het eigenlijk om die van haar zus ging. De overleden vrouw woonde samen met haar zus in een rusthuis. Door een administratieve vergissing werd een overlijdensakte opgemaakt voor de zus.

De twee zussen woonden in het woonzorgcentrum Hof van Egmont. Het overlijdensattest werd opgemaakt op naam van de zus die nog leefde. Vermoedelijk gaat het om een administratieve vergissing, schrijft Gazet Van Antwerpen: de vrouw was dement en had al een hele tijd een bewindvoerder. Mogelijk maakte die de vergissing.
...
Het is niet alleen een emotioneel heel pijnlijk voorval, maar ook een met praktische gevolgen, zegt schepen van Burgerzaken Marc Hendrickx (N-VA) aan Radio 2 Antwerpen. "De vrouw die nog leeft, is volgens onze registers nu overleden. Wij moeten dat volgens de procedure zo inschrijven als wij papieren krijgen van de begrafenisondernemer. Het gevolg is wel dat die vrouw officieel doodverklaard is, waardoor zij geen pensioen meer krijgt."

Lees : http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/antwerpen/1.2901445.

Wat een schrijnende vergissing : een totaal onschuldig persoon wordt gestraft (bye, bye pensioen) voor een stomme fout van een onoplettende derde die als "evangelie" wordt aanvaard door de overheid.

Het is te hopen dat die fout onmiddellijk verbeterd wordt maar de Belgische administratie kennende ...

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Het lijkt wel een geschiedenis uit de financiële sfeer : de fout van de ene wordt betaald door de andere - een totaal onschulig slachtoffer.

Ik word er bijna ziek van.

D said...

ze kunnen voorlopig het pensioen van haar zuster geven hé.
klojos zijnt en idd de administratie zal wéér lang duren en véééél werk zijn