Astronomie

Ik heb het hoe langer hoe moeiijker om de astronomische veronderstellingen van de sterren"gazers" en al dan niet verwante fantasten te geloven. Die spelen met miljarden alsof het niets is.

"Het heelal sterft een erg langzame dood. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van internationale wetenschappers naar de energie die wordt geproduceerd door sterrenstelsels. De wetenschappers ontdekten dat die energie nu bijna twee keer minder is dan twee miljard jaar geleden, en blijft afzwakken.

Nooit eerder werd de energie in de ruimte op zo’n grootschalige en gedetailleerde manier gemeten. De wetenschappers gebruikten zeven van de meest krachtige telescopen, om gedurende acht jaar 200.000 sterrenstelsels in 21 golflengtes te bestuderen. Een dertigtal universiteiten uit AustraliĆ«, Europa en de VS werkten hiervoor samen. De resultaten komen overeen met eerdere berekeningen."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20150811_01813379.

OK, ik weet het, ik ben een achterlijke en contraire economist, maar hoe kunnen de wetenschappers uit zo een relatief zeer beperkt onderzoek conclusies trekken over de evolutie van het heelal over miljarden jaren ?

En dat de resultaten overeen komen met eerdere berekeningen betekent eigenlijk ook totaal niets.

No comments: