Staatsgreep

"Katholieken die gescheiden en hertrouwd zijn, zijn niet geëxcommuniceerd uit de kerk. Dat heeft paus Franciscus gezegd.

‘Die mensen zijn helemaal niet geëxcommuniceerd. En ze mogen ook niet zo behandeld worden: ze maken nog altijd deel uit van de Kerk.’ Dat waren de woorden van paus Franciscus bij zijn wekelijkse audiëntie woensdag.

Volgens de paus is er een groter besef dat gescheiden en hertrouwde katholieken een ‘broederlijk en warm welkom’ moeten krijgen. De opmerkingen van de paus zouden een aanwijzing kunnen zijn van een mogelijke wijziging van het standpunt van de katholieke Kerk over hertrouwde gescheiden gelovigen, die bijvoorbeeld nu nog altijd geen communie mogen ontvangen.

In oktober vorig jaar dook de kwestie ook al op op een synode over het gezin . De vraag of gescheiden katholieken de communie mochten ontvangen, werd opgeworpen in een ontwerptekst maar sneuvelde in de uiteindelijke versie."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20150805_01805437.

Of de man gelijk heeft of niet weet ik niet en dat zijn ook mijn zaken niet. Maar een ding is duidelijk : die man is - stap bij stap - een staatsgreep aan het plegen !

No comments: