"Franske" ?

‘Franske, waar is je mededogen?’

"In het centrum van Rome zijn meer dan tweehonderd affiches verwijderd waarin paus Franciscus in plat en vulgair Romeins wordt aangevallen. Die anonieme campagne lijkt vooral conservatieve katholieken te dienen.

Op de affiches, die zaterdag in Rome zijn opgedoken, staat een zuur kijkende paus Franciscus, met daaronder slogans waarin zijn beleid frontaal wordt aangevallen.

‘Je hebt verschillende congregaties doorgelicht, je hebt priesters verwijderd, de Orde van Malta onthoofd, net als de franciscanen van de Onbevlekte Ontvangenis, je hebt kardinalen genegeerd... maar waar is jouw befaamde mededogen?’ Dat gebeurt op een zeer denigrerende toon, in het Romeinse dialect. De paus wordt aangesproken met A France’, oftewel ‘aan Franske’ – zoals iemand met de Italiaanse voornaam Francesco in de volksmond zou worden aangesproken. Waar dat intiem is voor vrienden, is het ronduit vulgair om een gezaghebbende figuur met een morele autoriteit als Franciscus zo te benaderen.

De posters zijn anoniem en werden door niemand ‘opgeëist’, maar de haatcampagne tegen de paus lijkt terug te leiden naar conservatieve katholieke kringen die tegen de beleidskeuzes van de Argentijnse paus zijn gekant."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20170206_02716726.

Het begint in Rome serieus te stinken ... en dat allemaal vlak na het jaar van de "barmhartigheid". Persoonlijk weet ik niet wat ik er moet van denken, maar goed zal het de RKK niet doen ; het pedofilieschandaal was blijkbaar nog niet genoeg !

No comments: