Horecaanse helden ?

"De horeca bloedt leeg. Aan de hotelscholen zit twintig procent minder leerlingen dan tien jaar geleden en de helft van de afgestudeerden stapt binnen de vijf jaar uit de sector, terwijl er steeds meer jobs zijn. In de hoop het tij te keren, schieten topchefs in actie om onze jeugd te overtuigen van de 'schoonheid van de stiel'. ....

'We moeten iets doen', zegt Persoone. 'Om jongeren te overtuigen moet je ze ook helden geven. Door mensen als AdriĆ  of Herman hun verhaal te laten doen, hopen we de passie van die toppers over te brengen op de studenten, zodat we die tenminste al niet kwijtspelen. Wie afstudeert moet binnen de sector blijven. Dat zou al een begin zijn.'"

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20170818_03023186.

Helden ? HELDEN ?? Je kan ze met veel goede wil voorbeelden noemen, maar HELDEN ???

Waarom bloedt de horeca leeg (ook al een grove overdrijving) ? Het antwoord is eenvoudig voor al wie wil zien en horen : er is een overaanbod ; er wordt nogal wat afgeprutst ; en  wat geleverd wordt is veel te dikwijls veel te duur voor de geleverde kwaliteit.

No comments: