Gent

Ik ben gisteren nog eens in de stad geweest. De voorbereidingen aan de Gentse feesten zijn in volle gang en de nieuwe stadshal tussen de Sint-Niklaaskerk en het Belfort pakt als een tang op een varken.

Dat is de grootste miskleun in het Gents urbanisme sedert decennia, en in  Gent zijn we nochtans een en ander gewoon.

Het middagmaal werd "genuttigd" in een van de bekendste eetfabrieken in Gent gelegen vlak bij de Korenmarkt, een instelling die in de meeste gidsen toch bijna de hemel ingeprezen wordt.

Ik was er nog nooit geweest en zal er ook nooit meer komen. Het enige dat aan dit restaurant opmerkzaam is is de architektuur (van een oud pakhuis, om geen namen te noemen).

Een maandagmiddag in volle crisistijd en toch zat het eethuis stampvol en was  de bediening ultra rapide. Over de kwaliteit van het eten en het drinken zwijg ik wijselijk. Maar in de Lunch Garden eet ik meestal even smakelijk en aan een véél lagere prijs.

En toch zijn het niet alleen toeristen die in de val trappen, en ok, ik weet dat ik een bijzonder lastige klant ben, maar mijn gezelschap was het roerend met me eens.

Het aanbod van voer in Gent stijgt exponentieel (ieder die tv kijkt denkt dat hij of zij een restaurant kan runnen) maar de kwaliteit moet je zo stilaan met een vergrootglas gaan zoeken. Als het maar opbrengt ...

Overigens nog een detail terzijde : als Gentenaar bezoek ik het Gravensteen gratis, maar 8 euro inkomgeld vragen aan de gewone bezoeker en toerist, dat vind ik er ook serieus over !

1 comment:

Anonymous said...

Indien ik je goed begrepen heb, dan had je het over een van de meest overroepen brasseries van Gent.