Prez

"De eerste echte politieke krachtmeting van Donald Trump in eigen land is uitgedraaid op een fiasco voor hem.  Hij niet genoeg steun heeft gekregen voor zijn zorgwet en Obamacare blijft dus voorlopig gewoon bestaan. Het afschaffen van Obamacare was prioriteit nummer 1 voor de Republikeinen en voor Trump. Dit was zijn grote verkiezingsbelofte. 

Tot nu toe regeerde Trump bij wijze van decreet: hij schrapte en besliste zaken die geen goedkeuring nodig hadden van het Amerikaanse Congres. Trouwens, ook daar ging het al mis: Trump werd er door ingrijpen rechters teruggefloten over zijn inreisverbod dat ondertussen ook in de koelkast zit. De facto betekent dat dat hij ook die belofte aan zijn aanhang niet heeft kunnen waarmaken.

De politieke schade die Trump opgelopen heeft gisteren is gigantisch. Dit was zijn eerste echte politieke krachtmeting, zijn eerste echt belangrijke wet die hij door het Congres moest loodsen en bij de eerste horde struikelde hij al. ...

Als het Trump niet lukt om steun te krijgen binnen zijn eigen partij om iets af te schaffen waar die partij al zeven jaar lang oorlog tegen aan het voeren is, wat gaat hem dan nog wel lukken?"

Lees : http://newsmonkey.be/article/77254.

Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

Die man is een betweter zonder weerga ; hij is nu al een ramp en wordt een onoverzienbare catastrofe. Hij is goed op weg om (een van) de slechtste presidenten in de geschiedenis van de US te worden. Wat gaat dat ons allen kosten ?


1 comment:

Pablo Carpintero said...

Trump is een drammer : http://www.standaard.be/cnt/dmf20170330_02809599.