Machteloze razernij

De banken hebben de laatste tien jaren bewezen dat ze overmachtige,  onbetrouwbare en onstabiele spelers geworden zijn en dat ze niet in staat, of gewoonweg onwillig, zijn om hun strukturen aan de nieuwe omstandigheden aan te passen.

De overheden, die zeer diep in onze zakken heeft moeten graaien om de financiële anvontuniers van de ondergang te redden hebben bewezen dat ze de problematiek niet  willen of kunnen aanpakken of begrijpen en geven de banken steeds meer macht.

Traditioneel waren de banken  nodig om courante financiële  verrichtingen uit te voeren en om onze spaarcenten te beheren ; nu groeien ze steeds verder uit tot levensoverheersende en niet te vermijden mastodonten die een  voor hen zeer rendabele paraplu over ons leven trachten te spreiden.

De over het algemeen zeer eenvoudige reële noden van de particuliere klant worden steeds meer genegeerd of verwaarloosd. Ik herhaal : de banken hebben bewezen dat ze hun door henzelf opgeblazen takenpakket niet aankunnen en soms zelfs niet meer begrijpen - mede omdat hun winstverwachtingen  onrealistisch sterk overtrokken worden -  en krijgen er toch steeds meer toebedeeld.

Het is alsof een patient (de klant) verplicht wordt om voor het even welk onnozel kwaaltje een zeer dure specialist te contacteren en dat die brutaal zegt : "trek je plan, genees jezelf" of een onnodige, ongevraagde en peperdure behandeling aanbeveelt en tergelijkertijd alle mogelijke alternatieve behandelingen totaal onmogelijk maakt.

Maar de grote schuldige is en blijft de overheid die zich steeds opnieuw laat chanteren door de banken, of die stapelverliefd is op, of verknocht blijft aan, de pseudo religieuze dogmas en uitwassen van  de vrije markt en  die enkel nog oog heeft voor het onbegrensd winstbejag van banken en (grote) bedrijven.

Ik word razend van die kwaadwillige blindheid !

Wanneer gaat het kiesvee eindelijk wakker worden ? Na de volgende financiële crisis, wanneer ze met een lege geldbeugel in de riool liggen te vergaan ?

No comments: