Turkije

"Het Vlaams Parlement wil de EU-toetredingsgesprekken en de steun van 4,5 miljard euro voor Turkije bevriezen. Dat bericht De Standaard. De meerderheidspartijen zouden vandaag nog een resolutie daarover goedkeuren. ...

Vlaams Parlementsleden Jean-Jacques De Gucht (Open Vld), Karl Vanlouwe (N-VA) en Ward Kennis (CD&V) hebben een resolutie ingediend om de toetredingsonderhandelingen tussen de EU en Turkije met onmiddellijke ingang te bevriezen. Dat houdt ook in dat de pretoetredingssteun, voor de periode 2014-2020, van 4,45 miljard euro geschrapt zou worden. 

Het Vlaams Parlement sluit zo aan bij het federale parlement, waar Annemie Turtelboom (Open Vld) in november al een gelijkaardig initiatief lanceerde. 

"In het licht van de verslechterende mensenrechtensituatie, de achteruitgang van de Turkse democratie en het hoogoplopende conflict tussen dit Turkije en Europa, vragen we deze steun te schrappen en de bevriezing van de toetredingsprocedure", aldus de initiatiefnemers aan De Standaard."

Lees : http://www.demorgen.be/binnenland/-stop-toetreding-turkije-tot-eu-b025e49e/.

Ik heb maar één reactie : eindelijk ! Zolang heerschappen als Erdogan aan de macht blijven zijn normale relaties onmogelijk. En zelfs zonder Erdogan hoort Turkije niet in de EU.

No comments: