Brexit ...

... the sooner the better ?

'De Britse premier David Cameron heeft vorige vrijdag op de valreep een Brexit vermeden. Hoewel de Britse eerste minister tevreden is over het akkoord, krijgt hij tegenwind van zijn partijgenoot Boris Johnson. Die ziet het Verenigd Koninkrijk liever uit de EU vertrekken. De finale beslissing ligt in handen van de Britse bevolking: zij zullen tijdens een referendum op 23 juni hun mening kenbaar maken. Paul De Grauwe, professor aan de London School of Economics, geeft meer uitleg in 'Terzake'. Begrijpt hij de Britten en wat zijn de mogelijke economische gevolgen?

De Grauwe is zelf een voorstander van Brexit, al zijn zijn motieven anders dan die van Boris Johnson. De professor economie wijst erop dat er binnen het Verenigd Koninkrijk enorm veel vijandschap bestaat tegenover de EU. "De media, een groot deel van de politieke elite, haten de Europese Unie", zo zegt hij. "Het doel van die EU-haters is zoveel mogelijk soevereiniteit terugbrengen van Brussel naar Londen. Dat zal dus niet stoppen."

Als de Brexit er niet zou komen, zijn de consequenties voor Europa volgens De Grauwe nog veel erger, dan wanneer het land niet binnen de EU blijft. De Britten zullen immers hun ondermijning van de Europese Unie verder zetten en alle pogingen om verder te integreren tegenwerken.'

Lees verder : http://www.demorgen.be/nieuws/de-grauwe-bekent-zich-tot-pro-brexitkamp-b71b0bd0/

En of the Britten er beter van worden ? Who cares ! 

Ik schreef het al meermaals : de Gaulle had gelijk. De Britten hadden nooit mogen toetreden tot de EU.

No comments: