Nog maar eens : de banksters

De uiterst "linkse" Peter Mertens in volle "form" :

"In de bankensector is het business as usual, regelrecht richting ravijn".

"We mogen het ons wel even herinneren: overal op deze aardbol heeft de werkende bevolking ongelooflijke inspanningen geleverd om de bankencrisis van 2008 te betalen. De crisis sloeg kraters in overheidsbudgetten en kostte de landen van de eurozone meer dan een tiende van hun bnp. In Europa alleen al gingen vier miljoen jobs verloren, in de VS nog eens zeven miljoen. Wereldwijd werden 64 miljoen mensen in extreme armoede geduwd. De Financial Times maakte begin 2014 volgende balans op: 'Het is tijd om de nederlaag toe te geven. De bankiers hebben politici, toezichthouders en boze burgers het nakijken gegeven en wandelen nu triomfantelijk weg uit de ruïnes van de grote crash. Sommigen dachten dat de schok van 2008 de dingen zou veranderen. Dat was naïef. Bankiers innen nog steeds vele miljoenen aan bonussen, terwijl ze hun schouders ophalen voor de vele miljardenboetes.' " ...

"De oerfout blijft in het systeem. Als je risico's neemt deel je wel mee in de winst, maar je krijgt niet de klappen als het fout gaat. Dan wordt er opnieuw gekeken naar de werkende klasse."

Lees : http://www.knack.be/nieuws/belgie/door-onwil-van-politiek-om-de-bankensector-aan-te-pakken-hangt-nu-weer-parfum-van-crisis-in-de-lucht/article-opinion-669533.html.

Mij lijkt het steeds waarschijnlijker dat een gezondmaking  van het systeem enkel mogelijk zal zijn na de complete implosie van  het oude, totaal verrotte systeem.

De crisis die we dan zullen moeten doorstaan wordt er een van een grootte-orde die deze wereld nog nooit heeft gekend. Daarenboven komt er geen garantie op een goede afloop : daar voor zijn onze banksters te sluw ; onze politici te bekrompen en te laf ; en wij te goedgelovig.

No comments: