Big data

"Staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer wil overheidsgegevens op het vlak van gezondheidszorg ter beschikking stellen van geïnteresseerde farmabedrijven. Dat moet de innovatie bevorderen en therapieën verbeteren.

Vandaag verdedigde de nieuwe staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open VLD) zijn beleid voor de commissie Volksgezondheid. Hij lanceerde meteen een interessant denkspoor. De staatssecretaris wil het gebruik van de big data van de overheid optimaliseren. Waarom kunnen bijvoorbeeld bedrijven uit de farmasector niet grasduinen in de pattiëntengevens om innovatie te bevorderen of therapieën te optimaliseren?"

Lees : http://www.standaard.be/plus/20160614/avond?page=6.

Nog maar een bewijs dat onze liberale heersers meer interesse hebben voor de winst van big farma dan voor de privacy van Jan met de pet.

En ze kunnen de regels zo ingewikkeld maken als ze willen, zodat de kat van Jan met de pet haar jongen niet meer kan vinden maar de onderzoekers van big farme brede stromen van nuttige informatie gratis kunnen overpompen. Maar ik zal het wel weer totaal verkeerd begrepen hebben !

No comments: