Dieven

"Bijna geruisloos hebben de werkgeversorganisaties een belangrijke slag binnengehaald tijdens de superministerraad van afgelopen zondag. Ze stuurden er al langer op aan om sneller en kordater te kunnen optreden tegen winkeldieven. Nu krijgen ze hun zin. Vanaf volgend jaar zullen winkeliers niet meer naar de politie moeten bellen om op te treden tegen de boefjes. In plaats daarvan kunnen ze een ‘minnelijke schikking’ treffen. De facto komt dat erop neer dat de politie niet meer tussenbeide moet komen.

‘Het is een overeenkomst tussen twee partijen. De winkeldief moet zijn schuld erkennen en bereid zijn om een schadevergoeding te betalen’, zegt Luc Ardies van buurtsuper.be, de Unizo-organisatie van supermarkten. Daarmee is de kous meteen ook af voor de dader. Er volgt geen lastige aanvaring meer met de politie en geen proces-verbaal."

Lees verder : http://www.standaard.be/cnt/dmf20170515_02883322.

Op de kop gevallen en blijven botsen ? Onze PC-adepten zullen maar ophouden wanneer de laatste overblijfsels van moraal en ethiek weggevaagd zijn door de tsunami van geld en winst.

Wat mij betreft wordt dit land stilaan onherkenbaar en onbewoonbaar. Gelukkug maar dat mijn termijn snel aan het aflopen is !

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Ik denk dat er in de menselijke geschiedenis maar bitter weinig generaties geweest zijn die dergelijke diepgaande en alles omvattende veranderingen op alle gebied (materieel, fysisch, etisch ...) beleefd hebben hebben als de onze.

Veel van die veranderingen kwamen ons ten goede, maar - misschien zelfs meer - ook niet ... Wij worden de slaven van de "vooruitgang" !