Moederdag

"Ouders van het Franstalige schooltje Singelijn in Sint-Lambrechts-Woluwe kregen vier dagen voor Moederdag een mail dat hun kinderen geen cadeautjes meer zullen maken voor Moeder- of Vaderdag. In de school zitten veel kinderen van andere culturen en daar wordt het feest niet gevierd, vandaar.

Een aantal ouders heeft boos gereageerd. Ze hebben hun ongenoegen onder meer geuit op sociale media en contacteerden ook de Franstalige media. ‘Ze beseffen de emotionele impact van hun beslissing niet’, zegt een vader in de krant Le Soir.

Volgens de schooldirectie en het pedagogische team van Singelijn zijn ze fier op de grote diversiteit in het schooltje. Omdat sommigen wel en andere geen Moeder- en Vaderdag vieren, is beslist om geen cadeautjes meer te laten maken door de leerlingen. ‘We wensen u mooie familiemomenten’, zo wordt de mail aan de ouders afgesloten....

Staatssecretaris voor Armoedebestrijding en Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) vindt het alvast een spijtig signaal van de school. ‘Hebben we integratie dan echt helemaal opgegeven? Dit is geen uiting van respect. Wel van lafheid’, reageert de politica via Twitter."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20170511_02877795.

Lafheid, inderdaad - en domheid ! Sommige politiek correcte "zendelingen" zullen maar tevreden zijn wanneer we voortdurend met onze billen bloot zullen staan voor andere culturen.

Hoe kunnen mensen uit andere culturen respect krijgen voor  onze eigen cultuur  wanneer wijzelf haar voortdurend uitspuwen ??

We leven inderdaad in een zwaar verziekte maatschappij !

No comments: