Alle begrip voorbij

"Ouders vertellen ons dat ze hun geliefkoosde kind moesten aanwijzen en dat kind werd dan voor hun ogen onthoofd." Zo’n zin, afkomstig uit de hel van Mosul, moet je ettelijke keren opnieuw lezen om ze te kunnen geloven. En dan nog. Waarom zou IS zoiets doen?"

"Terrorisme was voorheen een soort van gerichte aanklacht: tegen een systeem, tegen het kapitalisme of tegen de bezetting van de Gaza strook. Terrorisme was een soort van vergelding.

IS is niets van dit alles. Het is een transgressie van het leven zelf in de poging om vanuit de dood te kunnen spreken en alles eeuwig in pijn te laten branden.

Vanuit de sadistische structuur die het aanhoudt zal het zijn slachtoffers nooit zonder meer doden. Eerder dan hen het leven te ontnemen, is het er op uit om hen als het ware in de dood (levend) te houden. Hun slachtoffers moeten eeuwig sterven. Erger dan dat kan sadisme niet meer worden."

Lees : http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/opinie/1.3010978.

Soms, heel soms heb ik er spijt van dat wij in een beschaafde maatschappij wonen, en geen "oog om oog, tand om tand" kunnen toepassen. Soms droom ik ervan dat wij die crapuleuze slachters levend zouden kunnen villen, beetje bij beetje, opdat de gruwel zo lang mogelijk zou duren. Zou dat niet helpen ? Neen, waarschijnlijk niet. Dat zijn geen mensen meer, zelfs geen beesten !

No comments: