Nogmaals : de banksters

'Tien jaar na het begin van de crisis zijn de banken niets vergeten en heeft de politiek niets geleerd.

Dit jaar herdenken we de tiende verjaardag van de grote financiële crisis. Op 15 september 2008 ging de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers failliet en begon het mondiale web van interbancaire leningen uit elkaar te vallen. Een Amerikaanse huizenzeepbel die grotendeels was gefinancierd met Europees geld werd zo een mondiale financiële crisis die in 2010 in de eurozone metastaseerde tot een langdurige economische recessie.

Huishoudens zijn daar nog altijd niet van bekomen. De kosten zijn krankzinnig hoog geweest. Andrew Haldane van de Britse centrale bank heeft de totale kosten geraamd op twee tot vijf keer onze mondiale jaarproductie, wat neerkomt op een bedrag van tussen de 60 en 200 duizend miljard dollar.

Tegen die achtergrond zou je als burger verwachten dat banken genationaliseerd en opgebroken zouden zijn, dat malafide bestuurders achter tralies zouden zitten, dat bankiers en hun paardenfluisteraars in de politiek zouden zijn gemuilkorfd, dat de schuldniveaus radicaal zouden zijn teruggebracht, dat bonussen en dividenden voor banken passé zouden zijn, en dat de kapitaaldekkingseisen voor financiële instellingen gelijk getrokken zouden zijn met die van andere beursgenoteerde ondernemingen.'

Lees verder : http://trends.knack.be/economie/tien-jaar-na-het-begin-van-de-crisis-zijn-de-banken-niets-vergeten-en-heeft-de-politiek-niets-geleerd/article-opinion-952385.html?_ga=2.147363326.899074993.1516202182-441439469.1403251672 .

En verder  krijgen de banksters hoe langer hoe meer macht.
'Uw bank moet binnenkort uw rekeninggegevens openstellen voor andere bedrijven, zoals webshops. Wat betekent dat voor uw portemonnee?

Het was de bedoeling van de Europese Commissie dat deze week in alle EU-lidstaten nieuwe regels van kracht zouden worden over het betaalverkeer. Maar in België is dat niet het geval. De regering-Michel raakte niet tijdig klaar met de omzetting van deze Europese richtlijn, PSD2 geheten. Het uitstel duurt volgens regeringskringen tot ‘ergens dit voorjaar’.

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20180117_03304238.

WAT IS DAT NU WEER ?

Wij worden stilaan  de slaven, de werkmieren van de banken ! Big brother leeft !!

1 comment:

Pablo Carpintero said...

En dan durven ze nog vragen wat je denkt over hun "dienstverlening".
Compleet wereldvreemd en outlandish !!