9/11

"Duizenden Amerikanen voelen 15 jaar na de terroristische aanslagen van 11 september 2001 nog steeds de gevolgen van de gebeurtenissen aan den lijve.

Volgens de jongste statistieken lijden van de 75.000 mensen die sinds 2011 zijn ingeschreven in het World Trade Center Health Program, 5.441 aan een of meerdere kankers als gevolg van de aanslagen van 9/11. Het werkelijke aantal mensen met een 9/11-kanker ligt vermoedelijk nog hoger. Het aantal van 5.441 omvat enkel de mensen die ervoor gekozen hebben om zich in te schrijven voor een gezondheidsprogramma van de overheid dat voorziet in gezondheidszorg, medische begeleiding en behandeling. Dat aantal is de laatste 30 maanden zelfs verdrievoudigd. Veel kankers breken namelijk pas uit jaren na de blootstelling aan toxische stoffen.

Van de mensen die zich inschreven zijn 4,692 eerstelijnsverzorgers, hulpverleners, opruimers en vrijwilligers die meehielpen in de nasleep van de aanslag op het World Trade Center, het Pentagon en de plek van de crash van het vliegtuig nabij Shanksville in de staat Pennsylvania."

Lees : http://www.knack.be/nieuws/gezondheid/duizenden-amerikanen-sterven-nog-steeds-aan-de-gevolgen-van-9-11/article-normal-750429.html.

Commentaar overbodig ...

No comments: