Mister Brexit

"Voor Guy Verhofstadt is het straks London calling, want de ALDE-fractieleider en oud-premier van België wordt de derde Europese Brexit-onderhandelaar, naast landgenoot Didier Seeuws (voor de Raad) en de Fransman Michel Barnier (voor de Commissie). De Conferentie van voorzitters van het Europees Parlement hakte gisteren de knoop door. Dat betekent dat de Britten straks aan tafel moeten schuiven met veruit de hevigste anti-Brexitstem. En dat zint (sommigen van) hen niet.  Het conservatieve Europarlementslid Nigel Farage (Ukip) – die zelf nooit om een belediging verlegen zit – noemde de keuze voor Verhofstadt an insulting choice. ‘Ik kan mij geen grotere belediging indenken voor de Britten, voor onze positie in de wereld en zelfs voor het concept ‘democratische staat’, aldus Farage op de toonaangevende nieuwssite EurActiv.com. Zijn partijgenoot Bill Etheridge gooide het over de sarcastische boeg: ‘De Brexit-onderhandelingen worden geleid door twee Belgen en een Fransman. Het verleden suggereert dat ze zich snel zullen overgeven’, postte hij."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20160908_02460241.

Ieder die mij regelmatig leest zal weten dat ik een grondige afkeer heb van de "windhaan" Guy.

Maar de Engelse scheldvlegel Farage gaat alle grenzen te buiten. Wat hij over Verhofstadt vertelt kan ten andere perfect op hemzelf worden toegepast.

We moeten ons zo snel mogelijk van de Britten ontdoen, want zij zijn vals, perfide en onbetrouwbaar, en ze zijn maar tot de EU toegetreden om de zaak zo goed mogelijk te saboteren. Iedere  toegeving aan de Britten is er een te veel.

Maar  je kan er donder op zeggen dat de EU de verliezende partij wordt omdat de  multinationals de politiekers er toe zullen verplichten om hen zo veel mogelijk toegevingen te doen ;  want de vrije globale markt is de bron van hun woekerwinsten.

No comments: