Eigendomsrecht

"Als eerste in Europa voert Gent vanaf oktober systematisch praktijktests uit tegen discriminatie op de huurmarkt. Minister Homans is tegen.

Een dertigtal vrijwilligers gaat vanaf volgende maand systematisch testen of er op de Gentse huurmarkt wordt gediscrimineerd. Dat gebeurt door tweemaal te informeren of een huurpand nog beschikbaar is: eenmaal door een huurder met een uitheemse naam en eenmaal door een kandidaat met een Vlaamse naam. Als de eerste kandidaat te horen krijgt dat het pand al verhuurd is, terwijl daarna aan de tweede wordt meegedeeld dat het nog vrij is, is er discriminatie in het geding."

"Volgens onderzoeker Koen Van der Bracht van de vakgroep Sociologie van de Gentse Universiteit worden praktijktests op de vastgoedmarkt tot nu toe alleen in de Verenigde Staten systematisch uitgevoerd, door het Department of Housing. ‘Gent is de eerste in Europa.’

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20160920_02476569.

Nog maar eens een stap achteruit in onze politiek correcte (of is het stilaan corrupte ?) dwangmaatschappij.De staat behandelt ons meer en meer alsof wij zijn lijfeigenenen zijn ; bij de banken moeten we binnenkort gaan bedelen om onze eigen centen terug te krijgen ; en verhuurbare eigendommen kan je beter ook niet hebben want het eigendomsrecht is stilaan een kwaadaardig verschijnsel uit een ver verleden aan het worden.

Voor de rest genieten we met volle teugen van onze vrijheid.

No comments: