Identiteit

'“Ik ben jaloers op de Catalanen', zo zei Vlaams minister-president Geert Bourgeois dinsdag in De Ochtend op Radio 1. 'Vlamingen zouden ook best wat trotser mogen zijn op hun identiteit', aldus Bourgeois.

Bourgeois verwijst dan vooral naar het feit dat de trots op de Catalaanse identiteit zo breed gedragen wordt, van links tot rechts en van de sportwereld tot de culturele wereld en de vakbonden.'

Lees :  http://www.standaard.be/cnt/dmf20171003_03109629.

Jaloers op avontuniers die met beide ogen gesloten in de afgrond springen en potentieel de ganse bevolking meesleuren in de miserie ?

Ik heb de standpunten van die man nooit begrepen, ik begrijp ze niet, en ik zal ze nooit begrijpen.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

"Catalonië is een Europees probleem omdat het als waarschuwing dient tegen het nationalisme dat Europa de afgelopen honderd jaar zo ontzettend veel schade heeft toegebracht. Nationalisme is een gevaar voor de vrijheid van elke minderheid, en ten slotte ook voor de vrijheid van de meerderheid. Verzet tegen het simplistische denken van ‘eigen volk eerst’ is een van de redenen dat de Europese Gemeenschap gesticht is. Als ze trouw wil blijven aan haar wortels, moet de EU ferm stelling nemen tegen nationalisme in welke vorm dan ook."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20171003_03110374.