Spoor

"Spoormannen praten niet met elkaar, het HR-beleid is verwaarloosd en de informatica is voorbijgestreefd. Dutordoir ziet nog veel werk bij de NMBS.

Ze is diplomatischer dan haar voorganger Jo Cornu, maar net zo min op haar mondje gevallen. Sophie Dutordoir was in haar eerste beleidsverklaring in de Kamer snoeihard voor het overheidsbedrijf dat ze nu zeven maanden leidt."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20171018_03139001.

Een kristalklare en inderdaad snoeiharde analyse, zoals de NMBS die al decennia nodig heeft.

Een goed begin ! En nu : geen woorden meer maar daden !

4 comments:

Pablo Carpintero said...

Maar ze zal ook wel afgemaakt worden zoals haar voorgangers zeker ?

D said...

denk dat de die wel eens zal door gaan!
als ze idd niet word tegen gewerkt

Pablo Carpintero said...

Dat schreef ik toch juist. Ik wens haar het allerbeste toe, ook uit eigenbelang - om nog eens een trein op tijd te weten rijden en die eeuwige stakingen op te zien blazen, maar ik vrees dat het mislukt.

Pablo Carpintero said...

"Het ambitieniveau van Dutordoir is het juiste. Voor minder dan excellentie kan ze niet gaan als straks de Europese concurrentie voluit speelt. Haar aanpak, praktisch en doelgericht, is ook beloftevol. Stiptheid, moderne communicatie en klantgericht onthaal zijn cruciaal. De uitdaging waarvoor ze staat, blijft niettemin groot. Na de scherpe analyse en de pragmatische strategie komt het moeilijkste: de politieke behendigheid."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20171018_03140505.