Ramp

Bijna 300 mensen verliezen het leven in een al dan niet geprovoceerde vliegtuigramp. Een verschrikkelijk drama waarover we waarschijnlijk nooit de waarheid zullen weten, want het addergebroed aan de ene kant van de grens en zijn "supporters" is even onbetrouwbaar als de leerling tovenaars aan de andere kant van de grens en hun "supporters".

Ik geloof noch het getater en gespin van links noch het gebrabbel en gespin van rechts. Maar ik weet één ding : in die regio wordt met vuur gespeeld, meer nog, wordt het vuur met meesterlijke kwaadwilligheid opgestookt.

Ooit wordt daar een kogel of een raket te veel afgevuurd.

Onder de tientallen bloederige conflicten op deze aardbol zijn er mijns inziens  maar twee die de potentie hebben om de ganse wereld in vuur en vlam te zetten, en dat zijn Oekraïne en het conflict tussen Israeli en Palestijnen.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Poetin wordt al dan niet terecht als de baarlijke duivel en het kwade genie opgevoerd. Toch vind ik dat de man behoorlijk gematigd blijft. De Verenigde Staten hebben voor véél minder ernstige bedreigingen van hun veiligheid veel grotere risico's genomen met de wereldvrede !