Verdraagzaamheid

"De laatste christelijke families hebben vrijdag Mosul verlaten. Zij zijn gevlucht in de richting van Qaraqosh, een overwegende christelijke stad in de vallei van Ninive, maar ook meer naar het oosten, naar Erbil en Dohuk in Iraaks Koerdistan. Dat meldt Radio Vaticaan.

De leiding van de IS-milities heeft de christenen in Mosul bevolen zich te bekeren tot de islam en de islamitische belasting te betalen of meteen hun huizen te verlaten zonder iets mee te nemen. Hun eigendommen behoren voortaan tot de islamitische staat. Vrijdag reden auto’s van IS (Islamitische Staat) met luidsprekers in de wijken waar nog christelijke families verbleven met de boodschap “Ofwel bekeert u zich en betaalt u de islamitische belasting ofwel vertrekt u! Indien U dat niet doet, wordt u gedood”. Op de huizen van de christenen, maar ook van de sjiieten en andere religieuze minderheden in Mosul werd het opschrift aangebracht dat deze huizen voortaan eigendom zijn van de Islamitische Staat.

Volgens Radio Vaticaan is een honderdtal christelijke gezinnen vrijdag Mosul ontvlucht. Bij het verlaten van de stad werden zij gefouilleerd. De weinige goederen die zij bij zich hadden, moesten zij afgeven. Ook hun auto’s werden in beslag genomen.

Tien jaar geleden woonden er nog minstens 20.000 christenen in Mosul. Twintig jaar geleden was Mosul een van de grootste christelijke steden van heel het Nabije Oosten."


Lees : http://www.kerknet.be/actua/nieuws_detail.php?nieuwsID=124440.

Commentaar overbodig.

No comments: