Knelpuntenberoep

"Het is moeilijk te geloven, maar zelfs na alle succesvolle edities van Mijn Restaurant en Komen Eten, blijkt dat het beroep van kok maar moeilijk ingevuld wordt.

De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) publiceerde onlangs een lijst over beroepen die moeilijk kunnen worden ingevuld. Uit die lijst blijkt dat kok een knelpuntberoep is geworden. De beroepen van lasser, drukker, opticien en bejaardenverzorger deden het dit jaar dan weer beter en zijn van de lijst afgevoerd."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20140802_01201809.

Waanzin, pure waanzin ! Er lopen in dit apenland véél te véél would be koks rond. Maar goede koks, echte gepassioneerde meester koks, die zijn zeer zeldzaam.

Aan prutsers voor wie de schikking op het bord het allerbelangrijkst is geen gebrek ; met arrogante mensjes die menen een super kook-god(in) te zijn en hun prijzen dan ook aan die super-arrogante mening aanpassen, kan je de straten plaveien.

Ik durf te wedden dat indien drie kwart van de restaurants, brasseries  en andere eettempels in dit land vervangen werden door degelijke huizen waar  kwaliteit aan redelijke prijzen wordt geserveerd, dit ons allen zeer te goede zou komen.

3 comments:

D said...

te weinig betalen is de oorzaak.
de horeca staat er bekend om.
en de mensen meer betalen? de resto's verdienen nu amper het zout op hun patatten...

Pablo Carpintero said...

IK begrijp niet wat die commentaar met mijn post van doen heeft.

Anonymous said...

Nog een knelpuntenberoep : competente politici.