Gulliver in de val

Obama laat, terecht of niet, delen van Irak bombarderen om daar aanwezige Amerikanen te beschermen, en een groot deel van de Westerse wereld monkelt goedkeurend dat het stilaan tijd werd. En ook  de Israelische bombardementen op Gaza werden zeer recent nog vrij algemeen "vergoelijkt", alhoewel de collateral damage steeds ondraagbaarder wordt. Of kennen de Israëlitische militairen het (verschrikkelijke) begrip collateral damage  niet, en is elke inwoner van Gaza een terrorist ?

Maar indien morgen Poetin  delen van Oekraïne laat bombarderen om Russische belangen te beschermen zal het kot te klein zijn. Schending van het internationaal recht en zo voort weet je wel.

Ik heb meer en meer de indruk dat de wereld geregeerd wordt door linkse en rechtse rebellen, gangsters en terroristen die de zogenaamde "wereldleiders" in een hoek duwen en naar hun pijpen laten dansen of hun opties ten minste radicaal beperken. De paar overlevende Gullivers worden systematisch afgezwakt en misschien zelfs afgemaakt door zwermen kwaadaardige Lilliputters !

Zoals Willy Claes onlangs zei :  wij razen recht op een zware betonnen muur af ; de brokstukken van onze staten en  maatschappijen zullen ver in het rond vliegen ...

No comments: