Antiterreur maatregelen

Onze overheden zijn blijkbaar eindelijk uit een diepe sluimer ontwaakt : de jihadisten hebben blijkbaar jaren lang met hun voeten gespeeld en onze heersers zien dat ze naakt op de markt  staan.

Hun reacties beginnen toch stilaan op een lichte paniek te lijken ; geen Sinterklaasstoeten, geen grote evenementen, geen voetbal, ja zelfs geen metro ....

En de met veel drama aangekondigde maatregelen : te weinig en véél te laat. Het zit er dik in dat jan met de pet er veel meer last zal van hebben dan de inventieve killers.

Naar het schijnt wil Jambon nu alle huizen in Molenbeek controleren op het effectieve aantal inwoners. Een enorme, en bijna zinloze job. Waarom Molenbeek ? Ook elders zitten er gevaarlijke potentiële massamoordenaars. En de kerels uit Molenbeek veranderen toch gewoon van gemeente?

3 comments:

Pablo Carpintero said...

Een maatregel die zou doorwegen : de voorlopige opschorting van alle burgerrechten (ook het recht op verdediging) bij alle terroristen en potentiële terroristen.

Hen vogelvrij verklaren zoals zij ons vogelvrij verklaard hebben.
Een doodsteek voor de democratie ? Daar ben ik nog niet zo zeker van !

Pablo Carpintero said...

Toch twee positieve punten : de concerten van André Rieu in Hasselt en van Johnny Halliday op de Heizel zijn ook afgelast of uitgesteld.

Lees : http://www.demorgen.be/binnenland/van-sinterklaas-tot-andre-rieu-dit-wordt-er-allemaal-afgelast-dit-weekend-b3306a59/.

Pablo Carpintero said...

Nagels met koppen : http://www.standaard.be/cnt/dmf20151120_01981699.