Blinde vlek

Met de komst van een miljoen vluchtelingen beleeft de Europese Unie de grootste crisis in haar bestaan. De Commissie voorspelt een bijkomende stroom van drie miljoen mensen tegen eind volgend jaar. Dat vereist een ongezien integratieproces dat onze samenleving de komende decennia diepgaand kleurt.

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20151108_01961278.

Lees ook : http://www.standaard.be/cnt/dmf20151108_01960880 en
http://www.standaard.be/cnt/dmf20151106_01959011.

Zijn wij geen oorlog, of minstens een gevaarlijke destabilisering van onze Westerse cultuur,  aan het importeren ?

Een nieuwe, dynamische ideologie dreigt onze grenzen te overspoelen, terwijl wij zelf al de fundamenten van onze cultuur grotendeels afgebroken hebben !

Help die vluchtelingen (en volksverhuizers ...) zo veel mogelijk in hun land, niet in het onze ...

3 comments:

Johan said...

Help de vluchtelingen in eigen land: helemaal akkoord, maar eer we daar enig effect zullen van merken op de migratiedruk in onze contreien. Het zal dus weeral een en/en beleid moeten zijn en dan nog op Europees niveau... dat belooft!

Anonymous said...

Asielzoekers ? Armen wijd open voor de echte politieke vluchtelingen die uit schrik voor hun leven hierheen gevlucht zijn. Maar opportunisten, economische vluchtelingen, en zeker allen die om een of andere reden amok maken, moeten direct teruggestuurd worden.

Want het zou bijna een wonder mogen heten indien in die onoverzichtelijke mensenstroom geen aanzienlijk aantal potentiƫle IS-moordenaars zouden schuilen. Dat zou een onvergeeflijke strategische stommiteit zijn van die terroristen. En stom zijn ze niet, dat hebben ze al uitvoerig bewezen !

Pablo Carpintero said...

"Een van de daders van de aanslag op concertzaal Bataclan, van wie een Syrisch paspoort gevonden werd in de buurt, is op 3 oktober via Griekenland naar Europa gekomen. Dat meldt Nikos Toscas, een Griekse vice-minister, aan Reuters."

Uit : dS online 14.112015.

En het zal wel de enige terrorist niet zijn die de vluchteling uithangt !