Dysfunction

"‘Belgian dysfunction, to deadly effect’ kopt de International New York Times vandaag. Dat België vreemd en raar in mekaar zit en weinig werkbaar is met zoveel regeringen en mekaar tegenwerkende gemeenschappen, is op zich niet erg. Maar nu heeft het loodgieterswerk van een rommelige staatshervorming wel levens gekost, zegt de krant.

Ook op de website van The New York Times lezen we hier een artikel dat op die manier afrekent met België. ‘The perennial dysfunctions of a small country with just 11.2 million people would not normally transcend its borders, but they are now blamed for having helped turn Belgium into a hub of terrorist activity that is threatening lives as well as the Continent’s troubled enterprise of integration and intelligence sharing.’ (Het blijvend niet-werken van een klein landje is normaal geen probleem, maar nu blijkt dat door die slechte werking Brussel een basis voor terroristen is geworden.)"

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20151125_01988906.

Er zit een grond van waarheid in dat schotschrift, maar ik zou als Amerikaan, als burger van Amerika met zijn catastrofaal buitenlands beleid, zeker in het Midden Oosten, toch een toontje lager zingen !!

No comments: