Fiscaal voordeel

"Het fiscale voordeel op het gereglementeerde spaarboekje moet best afgeschaft worden. Dat is een van de aanbevelingen die de expertengroep van de financiële sector vandaag heeft geformuleerd. De expertengroep werd ingericht door minister van Financiën Johan Van Overtveldt. Zelf sprak hij zich niet uit over het voorstel, al moeten alle aanbevelingen uit het rapport besproken kunnen worden in de regering, zei de minister.

Onder leiding van voorzitter André Sapir, professor Economie aan de ULB, en ondervoorzitter Geert Noels, econoom en vermogensbeheerder, ging de werkgroep na waar de Belgische financiële wereld nog verbeterd kan worden. Na de bankencrisis in 2008-2009 en de daaropvolgende economische crisis werden reeds maatregelen genomen rond beheer en toezicht van de banken. De werkgroep pikte nu de draad op omdat "het werk nog niet af is", aldus Van Overtveldt. Zo brengt de huidige situatie met aanhoudende lage rente bijvoorbeeld uitdagingen met zich mee.

Opvallendste voorstel is de afschaffing van het fiscaal voordeel van het spaarboekje, een piste die al meermaals door economen en beleidsmakers opgeworpen werd."

Lees verder : http://www.demorgen.be/binnenland/-schaf-fiscaal-voordeel-spaarboekje-af-b4f9a893/.

We zullen blijkbaar nooit genoeg bestolen worden !

No comments: