Minderjarigen

"Zeker 10.000 onbegeleide minderjarige vluchtelingen zijn vermist sinds ze zijn aangekomen in Europa, waarschuwt Europol in de Britse krant The Observer. Er wordt gevreesd dat ze in handen zijn gevallen van criminele organisaties.

Alleen al in Italië gaat het om zo’n 5.000 kinderen van wie geen spoor meer is, zegt Brian Donald van de internationale politie-organisatie. In Zweden gaat het om 1.000 minderjarigen. Hij waarschuwt in een interview met de krant dat pan-Europese bendes het gemunt hebben op de vluchtelingen. “Het is niet onredelijk om te zeggen dat we op zoek zijn naar meer dan 10.000 kinderen. Die worden niet allemaal uitgebuit, sommigen zullen intussen een onderkomen hebben gevonden bij familie. Maar het probleem is dat we gewoon niet weten waar ze zijn, wat ze doen en bij wie ze zijn”.

Het lot van deze onbegeleide minderjarige vluchtelingen is dan ook één van de schrijnendste problemen van de Europese vluchtelingencrisis. Volgens ‘Save the Children’ zijn er het afgelopen jaar 26.000 zonder begeleiding van familie Europa binnengekomen."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20160131_02100270.

Onbegeleid, wat betekent dat ? Indien de autoriteiten niet  weten waar ze zijn, wat ze doen en bij wie ze zijn, hoe kunnen ze dan weten met hoeveel ze zijn ? Telkens wanneer er over onbegeleide minderjarige vluchtelingen gesproken of geschreven wordt ruik ik een snuifje sensationalisme ...

Begrijpe wie begrijpen kan ...

1 comment:

Johan said...

Ik ga ervan uit dat deze "minderjarigen" (bewijs van leeftijd) ooit geregistreerd zijn bij een soort grenscontrole.

Hoeveel meerderjarigen zijn er overigens na aankomst in de EU in de illegaliteit verdwenen?