Onwettig

"De Belgische belastingregeling voor overwinst is onwettig. Dat heeft de Europese Commissie maandag geoordeeld. De Commissie eist dat de Belgische overheid zo'n 700 miljoen euro terugvordert van 35 multinationals."

"Sinds 2005 kunnen sommige bedrijven middels een fiscale ruling vrijgesteld worden van belasting op dat deel van hun winst dat voortvloeit uit het feit dat ze deel uitmaken van een multinational. Het gaat dan schaalvoordelen, synergieën, klanten- en leveranciersnetwerken,... Zo werd de heffingsgrondslag voor de vennootschapsbelasting met 50 tot 90 procent verlaagd, aldus de Commissie."

"Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) waarschuwt dat het terugvorderen van 700 miljoen euro bij de betrokken bedrijven, grote gevolgen voor die ondernemingen kan hebben en bovendien een bijzondere complexe operatie betekent. Welk standpunt de Belgische regering zal innemen, hangt af van de verdere onderhandelingen met de Europese Commissie. Van Overtveldt sluit geen enkele optie uit, ook een eventueel beroep tegen de Europese beslissing niet."

Lees : http://www.knack.be/nieuws/belgie/europese-commissie-eist-dat-belgie-700-miljoen-euro-terugvordert-van-multinationals/article-normal-644181.html.

Deze regering is echt - en bijna blindelings - pro-onderneming  en pro multinational. En kan het terugvorderen van de "cadeautjes" zo veel complexer zijn dan het schenken er van ?

No comments: