Alarm

Zullen de Amerikanen Trump volgen zoals indertijd de Duitsers Hitler gevolgd hebben ? Niet dat ik (nu al) Trump met Hitler wil of durf te vergelijken.

Zal de grootste militaire, wetenschappelijke  en financiĆ«le macht van de wereld in de handen vallen van een totaal onbetrouwbaar persoon ?

En indien de Amerikanen Trump niet massaal zullen volgen ? Welke mogelijke rampen staan ons dan te wachten ?

Hoe is zo'n ramp kunnen gebeuren ? Mede omdat het  overigens al uitgesproken gewelddadige en imperialistische Amerika totaal van  zijn ethische en morele  funderingen is losgeslagen.

Amerika heeft lang de rol van the shining city on the hill kunnen spelen, maar de heuvel was een uiterst deskundig gecamoefleerd kankerend moeras dat stilaan wegzinkt in corruptie, waanzin en geweld.

25 jaar geleden had ik nooit zo'n tekst kunnen schrijven ; ik was verliefd op Amerika en op de propaganda die in die jaren over ons heen spoelde ; maar liefde is blind ... witgekalkte graven ...

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Niets en niemand is gevaarlijker dan een mens met veel leegtes in zijn bovenkamer en die denkt dat hij alles weet en kan oplossen. Ik zag het al zo dikwijls de de zakkenwereld ; hoe beperkter het verstand, hoe groter de pretenties en het gevaar op een paar collossale en catastrofale slippers.

Fasten you seatbelts !