Bedreiging

"De Verenigde Staten onder president Donald Trump vormen net als Rusland, China en de radicale islam een bedreiging voor Europa. Het enige antwoord op een openlijk anti-Europese houding is Europese eensgezindheid.

Dat schrijft EU-president Donald Tusk in een brief aan de EU-regeringsleiders in aanloop naar de top van vrijdag op Malta. De uitdagingen waar de EU voor staat zijn volgens hem de gevaarlijkste in 60 jaar. "In het bijzonder de verandering in Washington brengt de EU in een moeilijke situatie", aldus de Poolse oud-premier, al noemt hij president Trump niet bij naam."

Lees : http://www.demorgen.be/buitenland/eu-president-tusk-noemt-trump-bedreiging-voor-europa-bc3530c0/.

Wanneer die overigens nogal kleurloze figuur gelijk heeft mag het ook geweten zijn.

Maar wat de half verlamde EU van die broodnodige eensgezindheid gaat bakken is een reuzengroot vraagteken ! Sukses is zéér onwaarschijnlijk. Ik schreef het al eerder : ik zie de toekomst van Europa (en overigens ook van de USA) bijzonder somber in.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

"De Verenigde Staten ondergaan een staatsgreep door Donald Trump, maar realiseren het zich nog niet, waarschuwt Michael Moore. De regisseur was een van de weinigen die de overwinning van de vastgoedgigant had voorspeld."

Lees : http://www.demorgen.be/buitenland/michael-moore-vs-ondergaan-staatsgreep-door-donald-trump-b3468d4ba/.