Beschoten ?

"44 jongeren waren samen met vier monitoren en vier leden van de kookploeg op vakantie in San Vicente in Spanje. Daar gingen ze surfen met Kazou regio Mechelen-Turnhout, de jeugddienst van de Christelijke Mutualiteiten. Op de nacht van zaterdag op zondag waren ze onderweg naar huis na een geslaagde vakantie, maar die eindigde in mineur.

Toen ze op de terugreis in de buurt van de Franse stad Tours waren, sprong tussen 5 en 6 uur ’s ochtends de achterruit van de rijdende bus plots stuk. 'De jongeren kregen een luide knal te horen', zegt Pieter Billiet van Kazou. 'Toen was er even paniek, maar niemand bleek gewond. Ook de tieners op de achterbank kwamen er met de schrik vanaf.'

De buschauffeurs reageerden alert en ze brachten het voertuig op de dichtstbijzijnde parking tot stilstand. Toen de wegpolitie arriveerde, bleek dat de achterruit verbrijzeld was ten gevolge van een kogelinslag. 'Of het schot van op de snelweg werd afgevuurd of van op een brug bijvoorbeeld, weten we niet', aldus Billiet.

Volgens de Franse autoriteiten zou het gaan om een verdwaalde kogel. De kogel kwam de bus binnen via een venster aan de linkerkant van de bus en doorboorde vervolgens ook een venster aan de rechterkant."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20170710_02964970.

Ik weet dat ik niet "van de rapsten" ben, maar links binnen, rechts buiten en ook de achterruit verbrijzeld ?? Voor mij mogen ze daar gerust een tekeningske bij maken.

2 comments:

Anonymous said...

Slordig, slordig, maar wie ? De lezer of de schrijver ?

D said...

volgens op de radio gehoord te hebben, zouden ze door een jacht gebied gereden zijn en zou het een afgeweken kogel(s) moeten zijn van een jacht geweer.
van wie weten ze nog niet en volgens mij gaan ze dit nooit te weten komen