Frankrijk

"De Fransen zijn zondag massaal de straat opgegaan om hun afschuw uit te spreken over de terreurdaden van de voorbije dagen. In Parijs kwamen volgens de organisatoren 1,3 tot 1,6 miljoen mensen bijeen voor een stille mars. Ook op andere plaatsen in Frankrijk kwamen in totaal nog eens ongeveer 2,5 miljoen n mensen op straat om hun steun te betuigen aan de waarden van de Franse Republiek."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20150111_01467438.

Frankrijk op zijn grootst ! Maar ik blijf het bijzonder pijnlijk vinden dat voor 17 afgeslachte Fransen 2.5 miljoen mensen op straat komen, en dat niemand reageert tegen  de voortdurende slachtpartijen en oorlogsmisdaden in Afrika en AziĆ« waar het om honderden en duizenden slachtoffers gaat ... Die mensen zijn toch niet minder waard ?

1 comment:

Pablo Carpintero said...

"De oplossing van binnenlandse problemen ligt ook in het buitenland. De wereld is in ons dorp. Dus ook spreken over het geheim gemartel. Dat bloed vloeit met medeweten en medewerking van sommige staatsleiders die gisteren in de straten van Parijs voor de fundamentele waarden van de democratie marcheerden. Wat met moordende joysticks, die drones hoog boven de wolken naar de dood brengen? Wat met het kreunend volk in Syriƫ of Irak? Hoe selectief mag verontwaardiging zijn?

In de veroordeling van brute barbarij vinden we elkaar. In de verklaring ervan kruipt veel meer verdeeldheid. In het formuleren van antwoorden is de eenheid helemaal zoek. Dat is niet erg. Dat is goed. Zolang het debat maar gevoerd wordt. Als dat debat niet kan, hebben de smeerlappen gewonnen. Als het kan, met wederzijds respect voor verschil en verscheidenheid, met de gezamenlijke wil tot samen leven, is onze collectieve kwetsbaarheid zoveel krachtiger dan de kalasjnikov van de individuele terrorist."

Lees : http://www.demorgen.be/nieuws/als-dit-debat-niet-kan-hebben-de-smeerlappen-gewonnen-a2178358/.