Varkens

-- "De Britse uitgeverij Oxford University Press, één van de grootste uitgevers van schoolboeken wereldwijd, raadt haar auteurs aan om rekening te houden met andere culturen en niet over varkens te schrijven. In een brief van de uitgeverij aan de auteurs wordt gevraagd om geen woorden als ‘varkens’, ‘varkensvlees’ of ‘spek’ te gebruiken. Een woordvoerder van de uitgeverij verdedigt de beslissing door te wijzen op het feit dat de boeken vaak bestemd zijn voor het buitenland. ‘Veel van het educatief materiaal dat we in Groot-Brittannië publiceren wordt in 150 landen verkocht en daarom moet er met een hele reeks culturele verschillen en gevoeligheden rekening gehouden worden.’" (Uit de online avondeditie van De Standaard).

-- Ik weet niet in welke mate de bron betrouwbaar is, maar naar het schijnt zouden in Groot Britannië de Charlie cartoons door de media godvruchtig gemeden worden.
Lees : http://rndman.blogspot.be/2015/01/where-do-we-go-from-here.html.

-- En maar best ook, ze zouden wel eens een al dan niet figuurlijke dreun om de oren kunnen krijgen van Franciscus !
Lees : http://www.knack.be/nieuws/wereld/paus-franciscus-het-is-normaal-dat-reactie-volgt-op-belediging-van-iemands-geloof/article-normal-525677.html  en http://www.huffingtonpost.com/2015/01/15/pope-francis-charlie-hebdo_n_6478104.html.

-- Ik verneem uit goede bron dat, om toch zeker niemand voor het hoofd te stoten, slagers binnenkort enkel nog onder de toonbank varkensvlees zullen mogen verhandelen. En het wordt hoog tij dat we ons allen verontschuldigen voor het onbegrip en het onrecht dat we recht- of scheefgelovige islamieten in de loop van de geschiedenis hebben aangedaan !

-- Begrip : OK ; maar waar blijven het wederzijds respect en de wederzijdse verdraagzaamheid ?

No comments: