Archief

"Vinton 'Vint' Cerf, een vicepresident van Google en internetontwerper, vreest dat toekomstige geschiedkundigen niets over ons leven zullen kunnen te weten komen door de manier waarop we informatie op de harde schijf van onze computers of 'in de cloud' opslaan.

Door de steeds sneller evoluerende digitale revolutie en het toenemend aantal verouderde systemen dreigen onze geliefde herinneringen en foto's immers verloren te gaan. 'We maken het allemaal mee', vertelt Cerf aan de BBC. 'Oude documenten of presentaties zijn soms niet meer leesbaar met de nieuwste versie van een bepaalde software.'"

Lees : http://www.knack.be/nieuws/wetenschap/vader-van-het-internet-waarschuwt-21e-eeuw-wordt-een-vergeten-eeuw/article-normal-533235.html.

Die man zou wel eens overschot van gelijk kunnen krijgen. Nu spenderen wij (terecht) fortuinen om de weinige nog bestaande documenten en archieven uit het verre verleden te digitaliseren en voor eeuwig op te slaan.

 Maar die dragers zijn niet voor eeuwig. Nu al wodt het moeilijk om gegevens die in de jaren 80 werden opgeslagen nog uit te lezen. Om de hoeveel jaar zal een dergelijke overslag nodig worden ?

Of worden jullie nakomelingen inderdaad onwetende analfabeten ?

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Denk er eens aan hoe snel de eerste onbeschermde films letterlijk vergaan zijn ...