Waanzin

Het circus draait verder : "Vlaamse regering: minder winkels errond maar Uplace blijft even groot."

Lees : http://trends.knack.be/economie/bedrijven/vlaamse-regering-minder-winkels-errond-maar-uplace-blijft-even-groot/article-normal-533349.html.

Iedere cent van mijn belastingsgeld dat aan dat super megalomaan project verspild wordt is er één te veel. 

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Professor Paul De Grauwe toont zich uitermate sceptisch over het groen licht voor Uplace van de Vlaamse regering. "Die relatie tussen projectontwikkelaars en politici? Net China", klinkt het in het VRT-journaal.

Deze situatie is de omgekeerde wereld. De overheid moet ervoor zorgen dat er publieke investeringen gebeuren om collectieve projecten mogelijk te maken, zoals scholenbouw


"Vlaanderen zit met een probleem. Er is een situatie ontstaan waarbij projectontwikkelaars met commerciële belangen politici hebben overtuigd om publieke investeringen te doen die de winstgevendheid van dat project (Uplace, red.) zullen bevorderen", aldus de De Grauwe van de London School of Economics.

De econoom hakt nog verder in op de beslissing van Bourgeois I: "Deze situatie is de omgekeerde wereld. De overheid moet ervoor zorgen dat er publieke investeringen gebeuren om collectieve projecten mogelijk te maken, zoals scholenbouw", vindt hij. "We hebben toch geen tekort aan winkels? We hebben wel een nijpend tekort aan scholen."

Lees : http://www.demorgen.be/binnenland/-we-hebben-toch-geen-tekort-aan-winkels-wel-aan-scholen-a2218345/.

Pablo Carpintero said...

Die beslissing stinkt. De Grauwe heeft gelijk.