Subsidies

"Naast de aderlating met belastingconstructies is er nog een tweede circuit dat de zakken van de belastingbetaler leegrooft, dat van de subsidies aan bedrijven. Economische overheidsinmenging is meer regel dan uitzondering. Niet alleen met doorgeschoten regelneverij maar ook door het morsen van overheidsgeld."

Lees : http://www.knack.be/nieuws/belgie/subsidiering-is-sinterklaaspolitiek-levert-geen-meerwaarde-aan-onze-economie/article-opinion-533591.html.

Meneer LDL en ikhebben geen enkel raakpunt. Maar wanneer hij in één artikel een paar maal de nagel op de kop klopt kan ik er wel van genieten.

Nog een citaat :

"De werkelijke staatshervorming, die in dit land heeft plaatsgevonden is de uitverkoop van onze industriële kroonjuwelen aan Frankrijk (Tractebel, Glaverbel, Petrofina, RTL, Royale Belge, ....) Albert Frère is daar een actieve handelaar in geweest. De verkoop van Electrabel aan Suez en van Fortis aan BNP Parisbas is later eveneens het gevolg van gespin in zijn machtig web. We werden lijfeigenen van onze eigen bedrijven. Gans onze industriële nomenklatoera is een wereldje van ons-kent-ons en kan verzameld worden in één serre van het Lakense paleis. Ze worden steevast beloond met een lintje voor bewezen diensten."

Maar hoe komt het dat een ander kroonjuweel nooit vernoemd wordt ? Is het omdat CBR aan onze oosterburen verlapt werd ? Eerst onrechtstreeks in Franse, en dan in Duitse handen ... Ik heb het nooit echt verteerd, en ik weet heel goed dat ik niet de enige ben. Enkele leden van de nomenklatura, die "verzameld kan wordenin één serre" van het paleis, werden bij die gelegenheid door hun eigen "vrienden" in de rug gestoken.

No comments: