Klassieker

De top tien van ‘Dé Vlaamse Klassieker’:

1. Stoofvlees-friet
2. Witloof met hesp in de oven
3. Steak-friet met sla en bearnaisesaus
4. Vol-au-vent
5. Balletjes met krieken & balletjes in tomatensaus
6. Asperges op z’n Vlaams
7. Konijn met pruimen
8. Kalfstong in madeirasaus
9. Zeetong ‘à la meunière’
10. Steak tartaar.

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20150213_01527367.

Niet dat het een kat interesseert maar in mijn lijst moet er appelmoes bij de stoverij ; komen de balletjes met krieken  niet voor in mijn lijst ; moet het konijn met geuze of lambiek gemaakt worden ; verdwijnt de kalfstong en stijgen de zeetong en de steak tartaar naar de eerste vijf.

En mijn allerliefste schotels : artisanaal bereide bloedworst en witte "pensch" van de betere slagers uit het Pajottenland met appelmoes en friet , en ik eet liever een goede fricandon (vleesbrood) dan een steak (behalve een moeilijk vindbare perfecte cote à l'os. En waar zijn de mosselen natuur gebleven ?

1 comment:

Pablo Carpintero said...

1. Het wordt steeds moeilijker een goede bloedworst te vinden, en de witte worst heeft steeds meer de consistentie van plastiek.

2. In de bloedworst zitten enorme kwailteitsverschillen : de Gentse bloedworst met suiker en / of rozijnen lijkt meestal op een soortement oneetbare pap.