Toprestaurants

"Doodeerlijk, maar wel ontnuchterend. Zo klinkt de uitspraak van Jeroen Meus (37) aan Het Nieuwsblad. ‘Vijf dagen met een worstenkraam op Rock Werchter staan is lucratiever dan vijf jaar Luzine, mijn voormalig restaurant.’"

"De jaarrekeningen bewijzen dat: van de twintig toprestaurants in België zitten zes sterrenzaken in de rode cijfers. Amper vier restaurants maken winst. ‘Almaar meer topchefs zoeken naar een oplossing. En die vinden ze in een kleinere zaak’, aldus Vanheusden."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20151226_02038206.

Zéér regelmatig klinkt de klacht dat de toprestaurants niet uit de kosten komen en niets opbrengen. En ook "mindere" eethuizen klagen steen en been.

Waarom worden hier de anders zo aanbeden principes van de vrije markt niet toegepast ?

Indien er onvoldoende vraag is om de kosten in de topzaken  te dekken kunnen ze maar beter sluiten Wat is tenslotte de sociale en maatschappelijke opbrengst van die luxetenten ?

En is het feit dat velen kleinere tenten openen geen bewijs dat die wel opbrengen ? Waarom worden dan ook daar de stenen uit de grond geklaagd ? Als je ziet hoe vol die regelmatig zitten is wanbeheer bijna de enige mogelijke reden waarom die niet dik zouden opbrengen !

No comments: