Kerncentrales

"Voor Martin Schulz, voorzitter van het Europees Parlement, moet de kerncentrale in Tihange zo snel mogelijk dicht. Schulz zei dat gisteren op een debatavond in Aken. 

Onze Oosterburen liggen wakker van de kernreactoren Doel 2 en Tihange 3. En gezien Duitse experts tot een andere analyse van de scheurtjes in de reactoren gekomen zijn dan het Belgische Federale Agentschap voor Nucleaire Controle (Fanc), is men er echt niet gerust op. ...

Martin Schulz gaf te kennen dat de EU meer bevoegdheden nodig heeft om de energiekwesties van de lidstaten aan te pakken. "De EU geeft zeer veel geld uit aan stompzinnige dingen, dan kan ze BelgiĆ« ook helpen bij de herstructurering van zijn energiemarkt." Schulz wil de Belgische regering ook op het hart drukken dat burgers aan beide kanten van de grens gevaar lopen." 

Lees : http://www.demorgen.be/politiek/martin-schulz-wil-tihange-sluiten-en-snel-b7c10a66/.

Misschien heeft die man gelijk. En indien dat het geval is zouden de Belgische regering en de electriciteitsproducenten eigenlijk onder curatele geplaatst moeten worden  wegens verregaande verwaarlozing van hun verantwoordelijkheden.

Geen prettig vooruitzicht ... en zouden de "ronds de cuir" van de EU het zoveel beter doen ?

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Onder curatele ? Zie ook de verdwenen miljarden ; http://www.standaard.be/cnt/dmf20161202_02606048