Crematie

"Het Vaticaan heeft een nieuwe instructie gepubliceerd over de crematie van gelovigen. De assen van gecremeerde geliefden moeten op ‘heilige plaatsen’ bewaard worden en mogen ook niet verstrooid worden.

Eeuwenlang heeft de katholieke kerk crematie verboden omdat de praktijk niet overeenstemt met de leer van de wederopstanding en de Dag des Oordeels. Sinds 1963 is crematie toegestaan. Aangezien meer en meer christenen zich laten cremeren, verduidelijkt het Vaticaan zijn standpunt in nieuwe richtlijnen.

In eerste instantie benadrukt de Congregatie voor de Geloofsleer in het document Ad Resurgendum cum Christo, dat paus Franciscus heeft goedgekeurd, dat een traditionele begrafenis nog altijd de voorkeur geniet."

Lees :  http://www.standaard.be/cnt/dmf20161025_02538506.

Waar bemoeien die Vaticaanse ronds de cuir zich mee ?

Een traditionele christelijke uitvaart met eucharistieviering wordt meer en meer de uitzondering bij gebrek aan priesters-celebranten. En toch doen de bisschoppen alles wat ze kunnen om rechtstreekse of onrechtstreekse concurrentie met crematoria en uitvaartcentra te vermijden.

De kerk moet een van de belangrijkste dienstverleningen aan haar gelovigen afbouwen. Dat ze dan in 's hemelsnaam niet gaat dicteren wat er met de as moet gebeuren !

1 comment:

Anonymous said...

Vijgen na Pasen.