Terloops : Ceta

Voor mijn part hebben de Walen gelijk met hun oppositien tegen Ceta.

Lees : "De Walen staan niet alleen" in http://www.standaard.be/cnt/dmf20161020_02530999.

Een paar uitreiksels :

"Het is een nieuw type verdrag, dat veel verder gaat dan het vergemakkelijken van handelsbetrekkingen en de afschaffing van douanetarieven.’

‘Verdragen zoals Ceta leveren de democratie uit aan andere belangen. De regelgeving over de samenwerking werkt zo dat technici uit beide continenten bepalen wat een mogelijke handelsbelemmering is en wat niet. Zij kunnen bepalen dat daarbij handel, concurrentie en groei vooropstaan. Milieu, voedselveiligheid en sociale criteria krijgen een ondergeschikte rol. Dat betekent dat bedrijven rechten krijgen die anderen niet hebben.’ "


of nog :

‘Dit is een voorbeeld van hoe het niet moet. Dat het euroscepticisme toeneemt, hoeft dan niet te verbazen. Dit is een illustratie van wat er leeft onder de mensen, namelijk dat de Europese Unie geen zorg draagt voor de mensen of voor het milieu, maar in hoofdzaak oogt heeft voor de economie en de handelsbelangen. Dat gevoel wordt hierdoor versterkt. Dit gaat over het wezen van de Europese Unie.’ 

4 comments:

Pablo Carpintero said...

Zie ook : http://www.standaard.be/cnt/dmf20161020_02531035.

Pablo Carpintero said...

De Walen houden terecht het been stijf maar voor de verkeerde politieke redenen. Zullen we later moeten lezen dat de fundering onder Belgiƫ weggeslagen werd door de PS en niet door de partij van de leider ?

De regionalisering van ons land is onbetaalbare en totaal nutteloze ramp geworden !

Pablo Carpintero said...

Rik Torfs : "Het valt op dat Paul Magnette niet streeft naar meer saamhorigheid in het na de Brexit wankelende Europa. En ook Belgiƫ is voor hem minder belangrijk dan macht. Als dat land eerlang verdwijnt, wat ik geenszins hoop, zal het niet door woorden uit het noorden, maar door daden uit het zuiden zijn."

Zie : http://www.standaard.be/cnt/dmf20161023_02535166.

Pablo Carpintero said...

Lees ook : http://www.standaard.be/cnt/dmf20161024_02537326.