Pedofilie

Pedofilie is een van de laatste maatschappelijke taboes.

"‘Kiezen we voor blinde repressie? Of trachten we deze problematiek te doorgronden?’ Voor het hof van beroep in Antwerpen vroegen de advocaten van pedofiel *** om hun cliënt niet in de vergeetput te stoppen, maar om hem de kans te geven om zich te ­laten behandelen. ...

Zijn advocaten vragen om te zoeken naar een adequate behandeling. Volgens hun deskundigen zou *** gebaat zijn met een chemische castratie, medicatie die zijn ­libido vermindert, in combinatie met psychotherapie. ‘Het is contraproductief om deze man negentien jaar op te sluiten’,zei ***. ‘We pleiten voor een straf, in combi­natie met een behandelings­mogelijkheid.’

De verdediging brak ook een lans voor een anoniem meldpunt voor mensen met pedofiele neigingen. ‘*** was te ­beschaamd om hulp te vragen.
...
In Nederland en het Verenigd Koninkrijk bestaat zo’n meldpunt al, en ook Child Focus is er voorstander van. Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) liet weten open te staan voor zo’n meldpunt."

Lees :  http://www.standaard.be/cnt/dmf20161028_02545860.

Indien het taboe en het totaal verbod op pedofilie ondergraven wordt, valt een van de allerlaatste taboes in onze maatschappij. Een taboe dat de kinderen, de jongste en onschuldige leden van onze maatschappy beschermt tegen een onvergeeflijke misdaad. Voor die misdaad kan er geen vergiffenis of begrip komen.

De vergeetput dus maar.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Psychologie en psychiatrie zijn evenmin exacte wetenschappen als economie en sociologie.
En even gevaarlijk, zoniet nog gevaarlijker in toepassing en gevolgen.