Nog CETA

"Onder druk van de lidstaten had de Commissie in juli voorgesteld om Ceta te ratificeren als een ‘traité mixte’. Daardoor moeten naast het Europese ook in totaal 38 nationale en regionale parlementen het handelsverdrag met Canada goedkeuren. Wordt Ceta aanzien als strikt Europees verdrag, dan beslissen de ministers met gekwalificeerde meerderheid en moet enkel het Europees Parlement zijn goedkeuring geven.

Het wedervaren met Ceta toont volgens Verhofstadt aan dat handelsonderhandelingen een exclusieve Europese bevoegdheid moeten zijn en dat de goedkeuring door alle nationale en regionale parlementen ‘een totaal onrealistische procedure’ is voor de vele akkoorden die nog in het verschiet liggen. ‘Er is een institutioneel probleem in de Europese Unie en dat heet unanimiteit.’"

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20161025_02538823.

En ik die dacht dat die man een democraat was. Maar het zal wel aan mij liggen die niet begrijp wat echte democratie is.

Gooi de nationale soevereiniteit maar meteen op het stort. Zo veel schiet er al niet meer van over. De EU is een onleefbaar verkankerd monster aan het worden.

No comments: