Castel Gandolfo

"Het Italiaanse stadje Castel Gandolfo heeft er een nieuwe trekpleister bij: Paus Franciscus stelt voortaan de tuinen van het pauselijke zomerverblijf, goed voor 55 hectare groen, open voor het publiek. 
Castel Gandolfo bevindt zich op zo’n dertig kilometer ten zuidoosten van Rome en is sinds de 17de eeuw de vaste verblijfplaats voor de pausen die tijdens de zomermaanden de hitte in Rome willen inruilen.
Paus Franciscus zelf maakte tot nog toe geen gebruik van het pauselijke zomerverblijf, omdat hij zich wil aansluiten bij de miljoenen Italianen, die zich door de economische crisis geen vakantie kunnen veroorloven.
De tuinen van het zomerverblijf worden nu wel (mits betaling) opengesteld voor het grote publiek. De eerste tuin die wordt opengesteld is de tuin van Villa Barberini. Bezoekers kunnen er onder andere de ruïnes van een Romeins amfitheater bewonderen en genieten van het uitzicht op het meer van Castel Gandolfo.
Bezoeken voor de tuin zijn rechtstreeks te boeken via de website van de Vaticaanse musea. Een toegangskaartje kost 26 euro. Het bezoek gebeurt steeds met een gids en duurt zo’n negentig minuten."

26 euro ? Die arme Romeinen die zich geen vakantie kunnen veroorloven moeten dus ook niet in die exclusieve tuinen gaan wandelen.  Verdere commentaar overbodig zeker ??

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20140304_01008614.

Anonymous said...

Cazzo !